Turkey usa Netherlands Azerbaijan Russia United Arab Emirates
Estetik CerrahiEstetik Cerrahi RandevuWHATSAPP ile Hemen İletişim

Cildimizde çeşitli nedenlerle ve etkenlerle farklı türden lekeler meydana gelebilir. Cilt renginden daha koyu şekilde oluşan bu lekeler yaşamımızı tehdit etmemekle birlikte bir takım kozmetik problemlere sebep olmakta, hatta bazı kişilerin sosyal yaşamını da etkileyebilen bir takım psikolojik problemlere yol açabilmektedir.

  • Bazı iyi huylu nevüsler (cilt benleri): Bunlar bazen leke şeklinde olabilecekleri gibi bazen de deriden kabarık bir hal alırlar.

  • Cilt kanseri (Melanom): Deri kanserleri arasında yer alan malign melanom kendini koyu renkli bir leke şeklinde gösterebilir. Özellikle ortasında koyu bir renk olması, sonradan renk değiştirmesi, kanama ya da yara açılması kanser olabileceğine dair işaretlerdir.

  • Güneş lekeleri: Özellikle güneş koruyucu kullanmadan uzun süreli güneşe maruziyetde ve bazende süreden bağımsız olarak güneş lekeleri oluşabilir. Cilt kendini korumak amacı ile daha kalınlaşır ve melanin pigment üretimi artar,dolayısıyla leke oluşumunda artış görülür.

  • Gebelik lekeleri(Melasma): Kullanılan doğum kontrol hapları hormonel yapıları nedeniyle ve hamilelik sırasındaki hormonsal değişimler, melanin pigmentinin aşırı üretimini neden olabilir, bu artış ile birlikte güneşe en çok maruziyet gösteren yanak, alın ve çene gibi bölgelerde lekeler oluşabilir, genetik yatkınlıkla birlikte tekrarlayan hamileliklerde tekrarlayabilir.

  • Çiller: En çok yanak, alın ve çene kısmında görülen bu lekeler açık ve ya daha koyu kahve rengi lekeler şeklinde olabilirler. Genelde güneşli mevsimlerde artarken güneş olmayan mevsimlerde azalma gösterirler.
  • Mantar hastalıkları: Bazı mantar enfeksiyonları ciltte lekelenmelere yol açabilir.

  • Cafe au lait lekeleri: Sütlü kahve renkli olan bu lekeler doğuştan ve ya erken çocukluk dönemlerinde gelişir, boyutları çeşitlilik gösterebilen bu lekeler bazen tek başlarında olabilirler ve ya norofibromatozis hastalıkların belirtisi olabilir.

  • Alerjik reaksiyonlar: Ağızdan alınan bazı ilaçlar ve ya topikal (bölgesel) sürülen bazı kremler hiperpigmentasyona yol açabilirler. Bazen hafif kızarıklık ve alerjik reaksiyon seviyesinde iken bazen daha ağır reaksiyonlar, bölgesel su toplamaları ve bölgesel lekelerin oluşumuna neden olabilirler.


Bu Lekeler Ne Şekilde Tedavi Edilirler?

Bu tip cilt sorunlarının bazıları ilaçlarla tedavi edilirken, bazıları kimyasal peeling (cilt soyma işlemi), dermabrazyon, cerrahi eksizyon, koterizasyon, lazer tedavisi gibi farklı şekillerde tedavi edilebilmektedir.


Medikal Tedavi

Hidrokinon, kojik asit, askorbik asit, retinoik asitlerle topikal tedavi yapılabilir, buların sonucunda ek tedavilergerekebilir.


Kimyasal Peeling

Kimyasal peelingler yüzeysel,orta ve derin peeling olarak 3 gruba ayrılır yüzeysel ve derin peelingler doktorlar tarafından uygulanmalı,ve değişik konsantrasyonlarda olabilirler bu meyve asit türevi ilaçlar doğru uygulandıklarında kişinin günlük aktivitelerini ve işe gitmesini etkilemezler cilt tipi,cilt rengi ve problemin yoğunluğuna göre seans sayısı ve seans araları (ortalama 5-10 seans haftada bir)değişebilir.

Derin peelingler cildin derin tabakalarına kadar soyma yaptıklarından iyileşme dönemleri ağır geçer doğru yapılmadığında yan etki riski fazla olduğundan çok tercih edilmezler.


Dermabrazyon

Dermabrazyon, deri yüzeyindeki pürüzlü görünümü azaltmaya yönelik olarak uygulanan deriyi zımparalama işlemidir. En sık olarak iyileşen sivilcelerin bıraktığı izlerin, lekelerin ya da deriden kabarık yara izlerinin azaltılması için uygulanır.

İşlem, derinin en yüzeysel tabakasının soyulması şeklindedir. Derinin yüzeysel tabakası soyulduğunda, oluşan yaranın iyileşmesiyle daha pürüzsüz, gergin ve taze bir deri tabakası ortaya çıkar.


Mikrodermabrazyon

Alminiyum hidroksi kristalları kullanılarak ciltte yüzeysel peeling yapma yöntemidir, bazen tek başında bazen kimyasal peelingler ile birlikte kullanılabilir, problemin durumuna göre seans sayısı değişmektedir.


Krioterapi - Buz - Dondurma Terapisi

Lekenin dondurularak ortadan kaldırılmasıdır, uygulamalar kolay ve pratiktir. Uygulamada sıvı azot veya karbondioksit kullanılır, uygulamadan sonra bazen kızarıklık veya su toplamalar ve ona takiben koyu renkte kabuklanmalar olabilir.

Ortalama 2 hafta içersinde kabuklar dökülür ve daha canlı renkte canlı bir deri ortaya çıkar.


Lazer ile Leke Tedavisi

Karbondioksit ve Erbium Lazer kullanılabilir. Karbondioksit lazer derin soymaya neden olduklarından, uzun iyileşme dönemleri gösterirler ve kollojen bantlarında yenilenme sağladıklarından aynı anda cilt de gençleşme sağlarlar. Erbium lazerde ise daha hızlı iyileşme söz konusudur. Aynı zamanda erbium lazerle cilt gençleştirmede yapılabilmektedir.

 

Genital Estetik
Selulit Tedavisi
Kök Hücre Tedavileri

Takip Edin

İLETİŞİM

Adres: Bağlar Mah. Yalçın Koreş Cad.

Erdinç Binaları. No:22 A3 Blok Kat:1

Güneşli Bağcılar/İSTANBUL

Tel: (0212) 291 04 44 -  (0533) 714 88 18

Mail:info@genkord.com

 

 


search